Afbeelding van een bus Seal-It PU-Foam Gun 470, PUR schuim. Verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com
Seal-It 470 PU-Foam Gun - 750ml - Premium PUR
Direct leverbaar
vanaf € 9,01 € 7,45 Special Price € 5,55 € 3,79 vanaf € 4,59
Afbeelding van de Seal-It PU-Foam Handbus. Ideaal voor als je geen PU Gun hebt. Verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com
Seal-It 475 PU-Foam Hand - 750ml - Handige PUR handbus
Direct leverbaar
€ 9,01 € 7,45 Special Price € 7,83 € 6,47
Seal-It 471 PU-Foam Flex - 750ml - Flexibele PUR
Seal-It 471 PU-Foam Flex - 750ml - Flexibele PUR
Direct leverbaar
vanaf € 12,04 € 9,95 Special Price € 7,85 € 5,69 vanaf € 6,88
Afbeelding van een bus PU-FIRE FOAM, deze PUR is brandvertragend. Verkrijgbaar bij dakmaterialen.com
Seal-It 472 PU-Fire Foam - 750ml - Brandwerende PUR-schuim
Direct leverbaar
vanaf € 18,09 € 14,95 Special Price € 12,09 € 8,97 vanaf € 10,85
Foto van een PUR bus isolatie lijm. Ideaal voor het verlijmen van PIR isolatieplaten op daken en in gevels. Verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com
IKOpro Fix gun 750 PUR SCHUIM
Direct leverbaar
€ 8,41 € 6,95 Special Price € 7,30 € 6,03
Afbeelding van een Bus PUR Cleaner. Wordt gebruikt voor het reinigen van verse PU-schuimresten en pur-pistolen. Verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com
Seal-It 450 PUR Cleaner - 500ml - Reiniger voor PUR-gun of PUR-schuim
Direct leverbaar
vanaf € 8,05 € 6,65 Special Price € 6,98 € 4,32 vanaf € 5,23
IKOpro Gun Cleaner 500ml
IKOpro Gun Cleaner 500ml
Direct leverbaar
€ 5,45 € 4,50
IKOpro PU gun 30cm
IKOpro PU gun 30cm
Direct leverbaar
€ 24,14 € 19,95
Seal-It 515 Ultra-Wipes  - 100st - Voor perfect schone gereedschappen en afwerking
Seal-It 515 Ultra-Wipes - 100st - Voor perfect schone gereedschappen en afwerking
Direct leverbaar
€ 16,88 € 13,95 Special Price € 14,65 € 12,11
Afbeelding van een pot Seal-It Cleaner, een thinner om de ondergrond schoon te maken. Verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com
Seal-It 510 Cleaner - 1000ml - Professionele Reiniger en Ontvetter
Direct leverbaar
vanaf € 19,90 € 16,45 Special Price € 12,93 € 8,85 vanaf € 10,71

Purschuim: “Is het ruim… gebruik dan schuim!”

De veelzijdige keuze voor dakdekkers, bouwvakkers en doe-het-zelvers

Purschuim speelt een cruciale rol in zowel kleine reparaties thuis als grote bouwprojecten. Dit polyurethaan schuim, gevormd uit de chemische reactie tussen di-isocyanaat en polyool, staat bekend om zijn indrukwekkende isolatie-eigenschappen en veelzijdigheid. Hier bij Dakmaterialen.com bieden wij een speciaal geselecteerd assortiment van Seal-It® en IKO PRO purschuim, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van dakdekkers, bouwvakkers en enthousiaste doe-het-zelvers. Lees verder om te ontdekken hoe je het meeste uit onze producten kunt halen.

 

Wat is Purschuim?

Purschuim is een essentieel materiaal voor iedereen die met bouw- en isolatiematerialen werkt. De formule bestaat uit twee componenten die reageren tot een schuim met hoge dichtheid, ideaal voor isolatie en afdichting. De isolatiewaarde van purschuim is zeer hoog, waardoor het een populaire keuze is voor het dichten van kieren, naden, en holtes in gebouwen en structuren.

 

Soorten Purschuim op Dakmaterialen.com

Ons aanbod omvat verschillende soorten purschuim, elk met unieke eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke toepassingen:

  • Standaard Purschuim: Dit is de meest voorkomende vorm van purschuim en is zeer effectief voor het vullen en isoleren van voegen, naden en kieren. Het is echter niet aanbevolen voor plaatsen waar veel beweging is, zoals bij sommige dakconstructies.
  • Flexibele Purschuim: Speciaal ontwikkeld voor plekken waar structurele beweging kan optreden. Dit schuim biedt een flexibele maar duurzame afdichting, ideaal voor gebruik in gebieden die onderhevig zijn aan uitzetten en krimpen.
  • Brandwerend Purschuim: Ontworpen om de verspreiding van vuur en rook in geval van brand te beperken. Dit type schuim is cruciaal voor gebruik in brandgevoelige zones en biedt tot 240 minuten weerstand tegen vuur, afhankelijk van de specifieke applicatie en productformulering.
  • Handschuim: Dit is een type PUR-schuim dat speciaal is ontworpen om te gebruiken zonder purpistool. Dit product wordt geleverd in bussen die zijn uitgerust met een slangetje, waardoor het aanbrengen van het schuim direct en zonder extra gereedschap kan. Dit maakt het een uitstekende keuze voor snelle reparaties en afdichtingen.
  • Lijmpur (IKO PRO): Deze specifieke soorten purschuim zijn uitstekend geschikt voor het monteren en verlijmen van isolatieplaten en andere bouwmaterialen op verschillende ondergronden.

 

Toepassingen van Purschuim

Voor de Dakdekker: Voor de Dakbaas is het essentieel om elk dakproject met precisie en aandacht voor detail te benaderen. Purschuim speelt hierbij een cruciale rol, vooral wanneer het isoleren van daken uitdagend wordt door ongelijke zaagsnedes of complexe dakstructuren. Dit veelzijdige materiaal is ideaal voor het afdichten van dakvoegen en het isoleren van plekken waar traditionele materialen moeilijk toe te passen zijn.

Bij het isoleren kan het voorkomen dat snedes niet geheel recht zijn, wat resulteert in kieren. Om te voorkomen dat je isolatiewaarde verliest, adviseren we deze kieren zorgvuldig te vullen met PUR-schuim. Dit zorgt voor een naadloze afdichting die essentieel is voor het behoud van thermische efficiëntie. Het vullen van kieren met PUR-schuim niet alleen garandeert een volledige isolatiedekking maar helpt ook tocht en vochtproblemen te voorkomen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het dak.
 
Purschuim is bovendien snel en eenvoudig aan te brengen, wat tijd bespaart op de bouwplaats. Eenmaal uitgehard, biedt het een stevige, weerbestendige laag die bestand is tegen UV-straling en temperatuurfluctuaties, waardoor het een duurzame keuze is voor langdurige bescherming van dakconstructies. Voor elke dakbaas die streeft naar kwaliteit en efficiëntie in hun werk, is purschuim een onmisbaar gereedschap in het arsenaal van dakmaterialen.

 

Voor de Bouwvakker: In de bouw wordt purschuim gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van het afdichten van raam- en deurkozijnen tot het isoleren van muren en vloeren. De snelle uithardingstijd en de sterke hechtingseigenschappen maken het een betrouwbaar materiaal voor veel bouwprojecten.

 

Voor de Doe-het-zelver: Purschuim is ook zeer gebruiksvriendelijk voor de thuisklusser. Of het nu gaat om het isoleren van een zolder of het dichten van kieren rondom ramen, purschuim biedt een eenvoudige en betaalbare oplossing.

 

Veiligheid en Gebruiksaanwijzing

Wijzigingen in regelgeving per 24 augustus 2023

Bij Dakmaterialen.com streven we ernaar om zowel professionals als enthousiaste doe-het-zelvers te voorzien van de beste bouw- en isolatiematerialen. Met de nieuwe regelgeving die vanaf 24 augustus 2023 van kracht is, wordt het voor professionals verplicht om een speciale training te volgen voor het werken met PUR-schuim en andere materialen die di-isocyanaten bevatten. Deze maatregel is essentieel om de veiligheid en kwaliteit in professionele toepassingen te waarborgen.
 
Voor particulieren die als doe-het-zelver aan de slag willen gaan, is deze cursus echter niet verplicht. PUR-schuim blijft vrij verkrijgbaar op onze webshop, waardoor het toegankelijk is voor persoonlijke projecten thuis. Het is belangrijk dat professionals zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid om de benodigde certificering te bezitten.

 

Veiligheid en Kwaliteit voor Iedere Gebruiker

Hoewel de training niet verplicht is voor niet-professionele gebruikers, adviseren we alle klanten om de veiligheidsrichtlijnen goed door te nemen. PUR-schuim, hoewel veilig en effectief wanneer correct gebruikt, vereist zorgvuldige hantering om potentiële risico's te vermijden. Instructies voor veilig gebruik, inclusief het dragen van geschikte beschermingsmiddelen en het zorgen voor adequate ventilatie, zijn beschikbaar op onze website en bij elk product.

 

Deskundig Advies en Ondersteuning

Bij Dakmaterialen.com beschouwen we onszelf als specialisten in de branche, met een diepgaand begrip van de producten die we aanbieden en de regelgeving die daarop van toepassing is. Ons team staat klaar om zowel professionals als doe-het-zelvers te ondersteunen met deskundig advies en aanbevelingen. Wij helpen u graag om de juiste keuzes te maken voor uw projecten, of het nu gaat om een grote commerciële onderneming of een persoonlijk doe-het-zelfproject.

Door het aanbieden van gecertificeerde producten voor professionals en toegankelijke oplossingen voor particulieren, benadrukt Dakmaterialen.com zijn toewijding aan veiligheid, kwaliteit en klanttevredenheid. Wij geloven dat door het leveren van uitstekende producten en door het bieden van noodzakelijke informatie en ondersteuning, we bijdragen aan betere, veiligere en efficiëntere bouw- en isolatieprojecten voor iedereen.

 

Verwerking van PUR schuim

Voorbereiding:

  1. Zorg dat het oppervlak schoon, droog en vetvrij is.
  2. Bevochtig eventueel het oppervlak licht om een betere hechting en snellere uitharding te bevorderen.

Toepassing:

  • Met een Purpistool: Dit is de meest efficiënte methode voor het aanbrengen van purschuim. Het biedt meer controle over de applicatie en helpt bij het nauwkeurig doseren van het materiaal.
  • Met een Slangetje: Voor kleinere klussen of moeilijk bereikbare plaatsen kan een slangetje nuttig zijn. Dit vereist minder uitrusting en is gemakkelijk in gebruik.

 

Onderhoud van Gereedschap en Opslag

Na gebruik is het belangrijk om je gereedschap goed te onderhouden. Reinig purpistolen en andere applicatoren met speciale pur reiniger om de levensduur te verlengen. Bewaar purschuim altijd in een koele, droge plaats om de kwaliteit te behouden.

 

Conclusie

Purschuim van Dakmaterialen.com biedt een betrouwbare, veelzijdige oplossing voor iedereen die werkt aan dak-, bouw- of thuisprojecten. Met de juiste toepassing en zorg kan purschuim helpen om je bouwprojecten efficiënter en duurzamer te maken. Bestel vandaag nog je Seal-It® en IKO PRO producten en begin morgen met het verbeteren van je bouw- en isolatieprojecten!

WhatsApp us now!
Search engine powered by ElasticSuite