Redfox® EPDM Membraan 1,14 mm Zwart

Direct leverbaar
Oppervlakte: (Vierkante meter)

Kies een nummer tussen 1 en 50

Kies een nummer tussen 1 en 30

Staffelkorting
Goede klantenservice Mensen met kennis uit het vak
Snelle afhandeling Altijd eigen voorraad
Bezorging in NL & BE Eigen bezorgdienst
Pros and Cons
  • Ideaal voor de doe-het-zelver
  • Online de voordeligste!!
  • Eenvoudige verwerking
  • 40 jaar levensduurverwachting
  • Niet verwerkbaar < 5 °
Specificaties
Verkoophoeveelheid1
Kleur EPDMZwart
MerkRedfox
SoortToplaag dakbedekking
MateriaalAmerikaanse EPDM 1,14mm Zwart
KleurZwart
Levensduur>40 jaar
VerwerkingLosliggend,Ballast,Verlijmen
ToepassingPlat dak
DakbedekkingAmerikaanse EPDM 1,2 mm
Productomschrijving

De voordelen van Redfox® EPDM: “de gemakkelijkste en voordeligste oplossing voor een duurzaam dak"

EPDM (ethylene propylene diene monomer) membranen zijn een populaire keuze voor platte daken vanwege hun duurzaamheid en flexibiliteit. Dakmaterialen.com is een specialist op het gebied van EPDM, met decennialange ervaring in het verwerken en verkopen van alle soorten EPDM. Ons doel is om deze kennis over te brengen op jou, van handige Doe-Het-Zelver tot de professional.

Onze samenwerking met Redfox EPDM, de importeur van TRC EPDM, maakt ons aanbod nog completer. TRC EPDM is een "Amerikaanse" gladde EPDM membraan, bekend om zijn hoge kwaliteit en uitstekende prestaties. Deze "Amerikaanse" EPDM is zeer flexibel, duurzaam, UV-bestendig en heeft een lange levensduur.

Er zijn veel voordelen van EPDM als dakbedekking. EPDM is bestand tegen temperaturen van -40 graden tot 150 graden Celsius en heeft een uitstekende weerstand tegen ozone, UV-straling en veroudering. Bovendien is EPDM gemakkelijk te installeren en onderhoudsvriendelijk.

Er zijn verschillende EPDM-systemen die kunnen worden toegepast, zoals geballast, verlijmd en mechanisch bevestigd. Bovendien kun je bij ons terecht voor de revolutionaire Witte EPDM van Redfox. Deze Witte EPDM is speciaal ontwikkeld voor gebouwen met veel zonnestraling en helpt bij het verminderen van de opwarming van het dak en het binnenklimaat van het gebouw.

Bij Dakmaterialen.com telt maar één ding: jouw klus! Of het nu gaat om een klein of groot project, onze inzet voor jou is altijd 100%. Wij waarderen en respecteren jouw vakmanschap en willen hiermee dagelijks bijdragen aan jouw succes. Of je nu een complete EPDM-totaalpakket koopt of alleen materialen bestelt, wij zorgen ervoor dat al je bestellingen en leveringen soepel verlopen.

Wat zijn verschillen tussen Amerikaanse en Europese EPDM?

Er zijn belangrijke verschillen tussen Amerikaanse en Europese EPDM rubber folies. Het grootste verschil ontstaat door de manier van produceren. Amerikaanse EPDM, zoals Redfox® EPDM, wordt na het productieproces voorzien van talk om verkleving te voorkomen. Europese EPDM, zoals Hertalan®, wordt tijdens het productieproces voorzien van een textiel doek. Vervolgens worden beiden producten gevulkaniseerd. Na vulkanisatie zijn de Amerikaanse rollen klaar voor gebruik, bij Europese EPDM moet eerst het textiel worden verwijderd.

Beide soorten kun je op het oog eenvoudig uit elkaar halen. Amerikaanse EPDM is geheel glad van structuur en heeft meestal wat resten talkpoeder op zich waardoor het een grijze gloed heeft. Het ziet er hetzelfde uit als de binnenband van jouw fiets. Europees EPDM is vrij van talk en heeft een miniscuul gebobbeld oppervlak. Dit reliëf is afkomstig van het textieldoek dat tijdens het productieproces wordt gebruikt voor het walsen van de EPDM.

Tijdens de verwerking zit het belangrijkste verschil in de naadverbindingen en de wijze van plaatsen. Amerikaanse EPDM kan achteraf niet worden gevulkaniseerd. Eventuele naden moeten worden getaped. Europese EPDM kan achteraf wel worden gevulkaniseerd. Deze Europese naden hebben dan ook dezelfde eigenschappen als de EPDM zelf. Zo kan een membraan op nagenoeg elke vorm vanuit fabriek gemaakt worden. Op deze membranen wordt 10 jaar fabrieksgarantie gegeven. Voor het plaatsen van de twee soorten EPDM met zijn toebehoren zijn er ook enkele verschillen. Het dakvlak van Amerikaans EPDM moet bijvoorbeeld m.b.v. contactlijm (dubbelzijdig) verlijmd worden, terwijl het dakvlak van Europees EPDM volstaat met standaard PU-lijm (polyurethaan, enkelzijdig). Correcties zijn direct na plaatsing dan nog mogelijk, waardoor het verwerken hiervan makkelijker is. Ook de details zoals hemelwaterafvoeren e.d. zijn bij Europees eenvoudiger aan te brengen. Vanwege de talkpoeder moet Amerikaans EPDM grondig gereinigd worden voor een goede hechting, dit in tegenstelling tot Europees EPDM.

Amerikaans EPDM is in vergelijk met Europese goedkoper in aanschaf. Ondanks zijn beperkingen kan deze soort een goed alternatief zijn (mits goed aangebracht) voor diverse toepassingen waarbij de nadruk ligt op een betaalbare oplossing. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen en de juiste toepassing van het product, zoals het reinigen van het oppervlak voor een goede hechting en het gebruik van tape voor de naden. Bij grotere en complexere projecten, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en duurzaamheid, is Europees EPDM vaak de betere keuze. Het is verstandig om de specifieke eisen van jou project te overwegen en deze af te wegen tegen de kosten en de verschillende eigenschappen van beide soorten EPDM. Dakmaterialen.com biedt beide soorten aan zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw project. Heb je hulp nodig bij het maken van een goede keuze, staan we uiteraard voor je klaar!

Vragen? 

Heb je vragen over het gebruik, onderhoud of de installatie van EPDM dakbedekking? Geen probleem, we zijn er om je te assisteren! Bezoek onze uitgebreide "FAQ over EPDM dakbedekking" pagina voor antwoorden op veelgestelde vragen, waardevolle tips en vakkundig advies. Of je nu een doorgewinterde dak professional bent of een handige doe-het-zelver met een eigen bouwproject, wij staan voor je klaar om het perfecte EPDM-product te selecteren. Bekijk ons volledige assortiment op de EPDM dakbedekking categoriepagina. Onze ambitie is om je te voorzien van alle benodigde informatie, zodat je vol vertrouwen een weloverwogen keuze kunt maken en de kwaliteit van onze EPDM dakbedekkingssystemen kunt ervaren. Ga ervoor en verbeter je EPDM dak!

Downloads

Gerelateerde producten

Afbeelding van een Drukvat EPDM spuitlijm van het merk Redfox. Hoge kwaliteit. Dakmaterialen.com
Redfox EPDM contactlijm drukvat 22 Liter
Direct leverbaar
vanaf € 284,96 € 235,50 Special Price € 235,95 € 164,50 vanaf € 199,05
Afbeelding van een koker Redfox® MS Polymeer EPDM kit, een hoogwaardig product dat gebruikt kan worden voor diverse dakwerken. Deze kit is verkrijgbaar bij Dakmaterialen.com en biedt verschillende voordelen zoals duurzaamheid, eenvoudige verwerking. Dakma
Redfox® MS Polymeer EPDM Kit
Direct leverbaar
vanaf € 9,98 € 8,25 Regular Price € 11,50
Redfox® EPDM Contactlijm
Redfox® EPDM Contactlijm
Direct leverbaar
vanaf € 34,17 € 28,24 Regular Price € 39,36

Wellicht ook iets voor jou

Redfox® EPDM Membraan 1,52 mm Wit
Redfox® EPDM Membraan 1,52 mm Wit
Direct leverbaar
€ 27,77 € 22,95
Redfox® Alu HWA MO - Flashing - Bevestigingsflens
Redfox® Alu HWA MO - Flashing - Bevestigingsflens
Direct leverbaar
vanaf € 39,78 € 32,88 Regular Price € 45,83
Redfox® EPDM BOX All-in-one
Redfox® EPDM BOX All-in-one
1-3 werkdagen levertijd
vanaf € 158,33 € 130,85 Regular Price € 182,41
WhatsApp us now!