Witte EPDM op maat - 1,52 mm dik - Perfect voor zonnepanelen

Direct leverbaar
Oppervlakte: (Vierkante meter)

Kies een nummer tussen 1 en 50

Kies een nummer tussen 1 en 30

Staffelkorting
2000+ artikelen Uit eigen voorraad
Bezorging in Nederland en ook België natuurlijk
Pros and Cons
  • Unieke Witte EPDM
  • Warmte afstotend
  • Ideaal voor zonnepanelen
  • Lange levensduur
  • Eenvoudige installatie
Specificaties
Verkoophoeveelheid1
Kleur EPDMWit
MerkRedfox
SoortToplaag dakbedekking
MateriaalAmerikaanse EPDM 1,52 mm Wit
KleurWit
Levensduur>40 jaar
VerwerkingLosliggend,Ballast,Verlijmen
ToepassingPlat dak
Productomschrijving

De voordelen van Redfox® EPDM: “de gemakkelijkste en voordeligste oplossing voor een duurzaam dak"

EPDM (ethylene propylene diene monomer) membranen zijn een populaire keuze voor platte daken vanwege hun duurzaamheid en flexibiliteit. Dakmaterialen.com is een specialist op het gebied van EPDM, met decennialange ervaring in het verwerken en verkopen van alle soorten EPDM. Ons doel is om deze kennis over te brengen op jou, van handige Doe-Het-Zelver tot de professional.

Onze samenwerking met Redfox EPDM, de importeur van TRC EPDM, maakt ons aanbod nog completer. TRC EPDM is een "Amerikaanse" gladde EPDM membraan, bekend om zijn hoge kwaliteit en uitstekende prestaties. Deze "Amerikaanse" EPDM is zeer flexibel, duurzaam, UV-bestendig en heeft een lange levensduur.

Er zijn veel voordelen van EPDM als dakbedekking. EPDM is bestand tegen temperaturen van -40 graden tot 150 graden Celsius en heeft een uitstekende weerstand tegen ozone, UV-straling en veroudering. Bovendien is EPDM gemakkelijk te installeren en onderhoudsvriendelijk.

Er zijn verschillende EPDM-systemen die kunnen worden toegepast, zoals geballast, verlijmd en mechanisch bevestigd. Bovendien kun je bij ons terecht voor de revolutionaire Witte EPDM van Redfox. Deze Witte EPDM is speciaal ontwikkeld voor gebouwen met veel zonnestraling en helpt bij het verminderen van de opwarming van het dak en het binnenklimaat van het gebouw.

Bij Dakmaterialen.com telt maar één ding: jouw klus! Of het nu gaat om een klein of groot project, onze inzet voor jou is altijd 100%. Wij waarderen en respecteren jouw vakmanschap en willen hiermee dagelijks bijdragen aan jouw succes. Of je nu een complete EPDM-totaalpakket koopt of alleen materialen bestelt, wij zorgen ervoor dat al je bestellingen en leveringen soepel verlopen.

Wat zijn verschillen tussen Amerikaanse en Europese EPDM?

Er zijn belangrijke verschillen tussen Amerikaanse en Europese EPDM rubber folies. Het grootste verschil ontstaat door de manier van produceren. Amerikaanse EPDM, zoals Redfox® EPDM, wordt na het productieproces voorzien van talk om verkleving te voorkomen. Europese EPDM, zoals Hertalan®, wordt tijdens het productieproces voorzien van een textiel doek. Vervolgens worden beiden producten gevulkaniseerd. Na vulkanisatie zijn de Amerikaanse rollen klaar voor gebruik, bij Europese EPDM moet eerst het textiel worden verwijderd.

Beide soorten kun je op het oog eenvoudig uit elkaar halen. Amerikaanse EPDM is geheel glad van structuur en heeft meestal wat resten talkpoeder op zich waardoor het een grijze gloed heeft. Het ziet er hetzelfde uit als de binnenband van jouw fiets. Europees EPDM is vrij van talk en heeft een miniscuul gebobbeld oppervlak. Dit reliëf is afkomstig van het textieldoek dat tijdens het productieproces wordt gebruikt voor het walsen van de EPDM.

Tijdens de verwerking zit het belangrijkste verschil in de naadverbindingen en de wijze van plaatsen. Amerikaanse EPDM kan achteraf niet worden gevulkaniseerd. Eventuele naden moeten worden getaped. Europese EPDM kan achteraf wel worden gevulkaniseerd. Deze Europese naden hebben dan ook dezelfde eigenschappen als de EPDM zelf. Zo kan een membraan op nagenoeg elke vorm vanuit fabriek gemaakt worden. Op deze membranen wordt 10 jaar fabrieksgarantie gegeven. Voor het plaatsen van de twee soorten EPDM met zijn toebehoren zijn er ook enkele verschillen. Het dakvlak van Amerikaans EPDM moet bijvoorbeeld m.b.v. contactlijm (dubbelzijdig) verlijmd worden, terwijl het dakvlak van Europees EPDM volstaat met standaard PU-lijm (polyurethaan, enkelzijdig). Correcties zijn direct na plaatsing dan nog mogelijk, waardoor het verwerken hiervan makkelijker is. Ook de details zoals hemelwaterafvoeren e.d. zijn bij Europees eenvoudiger aan te brengen. Vanwege de talkpoeder moet Amerikaans EPDM grondig gereinigd worden voor een goede hechting, dit in tegenstelling tot Europees EPDM.

Amerikaans EPDM is in vergelijk met Europese goedkoper in aanschaf. Ondanks zijn beperkingen kan deze soort een goed alternatief zijn (mits goed aangebracht) voor diverse toepassingen waarbij de nadruk ligt op een betaalbare oplossing. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen en de juiste toepassing van het product, zoals het reinigen van het oppervlak voor een goede hechting en het gebruik van tape voor de naden. Bij grotere en complexere projecten, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en duurzaamheid, is Europees EPDM vaak de betere keuze. Het is verstandig om de specifieke eisen van jou project te overwegen en deze af te wegen tegen de kosten en de verschillende eigenschappen van beide soorten EPDM. Dakmaterialen.com biedt beide soorten aan zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw project. Heb je hulp nodig bij het maken van een goede keuze, staan we uiteraard voor je klaar!

Vragen?

Zijn er vragen omtrent het gebruik, onderhoud of de installatie van EPDM dakbedekking? Geen nood, wij staan klaar om je bij te staan! Bezoek onze uitgebreide "veelgestelde vragen over EPDM dakbedekking" pagina voor antwoorden op veel gestelde vragen, praktische tips en deskundig advies. Of je nu een ervaren dak specialist bent of een onverschrokken doe-het-zelver die zijn eigen bouwproject realiseert, wij ondersteunen je bij het kiezen van het juiste EPDM-product. Neem een kijkje op onze EPDM dakbedekking categoriepagina om ons complete aanbod te verkennen. Ons doel is om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt, zodat je vol vertrouwen een weloverwogen beslissing kunt nemen en de kracht van onze kwalitatieve EPDM dakbedekkingssystemen kunt ontdekken. Ga ervoor en geef je EPDM dak een geweldige upgrade!

Downloads
WhatsApp us now!
Search engine powered by ElasticSuite