ALKROPLAN PVC WIT - Extreem Wit - Renolit PVC F - 1.5mm Dik

Direct leverbaar
Je betaalt per m²
Staffelkorting
2000+ artikelen Uit eigen voorraad
Bezorging in Nederland en ook België natuurlijk
Pros and Cons
  • Ecologische oplossing
  • Hoge zonnereflectie
  • Geschikt voor zonnepanelen
  • Lange levensduur
  • Koudlassen niet toegestaan
Specificaties
Verkoophoeveelheid26,25
Eenheid
MerkRenolit
MateriaalPVC dakbedekking
KleurWit
Levensduur30-40 jaar
ToepassingPlat dak
Productomschrijving

Creëer een duurzame, esthetische en energiezuinige toekomst met RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking

Ontdek waarom een witte PVC dakbedekking de beste keuze is voor jou en onze planeet

Het dak is niet langer een saai, onopvallend oppervlak; het is een kans om zowel esthetiek als duurzaamheid te combineren. Met de witte PVC dakbedekking van RENOLIT ALKORPLAN Bright kies je voor een unieke 5-in-1 oplossing die bijdraagt aan een betere wereld. Lees verder om te ontdekken waarom dit innovatieve product de juiste keuze is voor zowel professionele verwerkers als milieubewuste huiseigenaren.

 

Het dak voor de toekomst: Bestrijd het hitte-eilandeffect en verminder CO2-uitstoot

Steden worden steeds warmer, met temperaturen die 4 tot 6 graden hoger zijn dan op het platteland. Dit komt door het zogenaamde hitte-eilandeffect, veroorzaakt door donkere daken die warmte vasthouden en koelkosten verhogen. Met RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking draag je bij aan het verminderen van dit effect en de CO2-uitstoot, waardoor je een betere toekomst voor onze planeet creëert.

 

Ongeëvenaarde zonnereflectie: Kies voor de coolste dakbaan met de hoogste SRI-waarde (115)

Hoe hoger de zonnereflectie, hoe koeler je dak blijft. RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking heeft een indrukwekkende SRI-waarde* van 115, waardoor het een van de coolste daken op de markt is. Deze hoge reflectie zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en vermindert de noodzaak voor energieverslindende airconditioning.

 

Uitzonderlijk energiezuinig: Bespaar tot 43% op je energierekening

De witte RENOLIT ALKORPLAN Bright PVC dakbedekking reflecteert zonlicht en vermindert de warmte die je gebouw binnenkomt. Hierdoor bespaar je tot wel 43% op je energiekosten. Dit maakt het niet alleen een economische keuze, maar ook een die bijdraagt aan een groenere wereld.

 

Indrukwekkende duurzaamheid: Een dak met een uitstekende levensduur

Als je investeert in een nieuw dak, wil je een oplossing die lang meegaat en je waar voor je geld biedt. RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking heeft een unieke UV-bestendige beschermlaag die zorgt voor een lange levensduur. Bovendien blijft het dak dankzij deze coating ook esthetisch mooi wit.

 

Veiligheid en gebruiksgemak

Een dakbedekking moet niet alleen functioneel en esthetisch zijn, maar ook veilig en gemakkelijk te verwerken. De RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking is ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak voor de verwerker. Dankzij de gestructureerde bovenlaag wordt het slipgevaar tijdens het installatieproces verminderd. Bovendien zijn de rollen RENOLIT ALKORPLAN Bright licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk en veilig te hanteren zijn op de klus.

 

Milieuvriendelijk en duurzaam

De RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking draagt bij aan een betere wereld door het hitte-eilandeneffect te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. Door de hoogste SRI-waarde en de energiebesparing die het oplevert, is deze dakbaan een milieuvriendelijke keuze. Bovendien is het een duurzame oplossing met een uitstekende levensduur, dankzij de unieke UV-bestendige beschermlaag.

 

Esthetisch aantrekkelijk

Naast de functionele en ecologische voordelen biedt de RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking ook een esthetisch voordeel. Het helderwitte oppervlak zorgt voor een blijvende schittering, waardoor je dak er altijd fris en aantrekkelijk uitziet.

 

Geschikt voor diverse toepassingen

Of je nu een industriële toepassing of een privéwoning in gedachten hebt, de RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking is geschikt voor uiteenlopende projecten. Dankzij de veelzijdigheid en de vele voordelen die deze dakbaan biedt, is het de perfecte keuze voor elk project.

 

Het perfecte duo: RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC daken en zonnepanelen

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te installeren, is het combineren van deze panelen met een RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking een slimme zet. Door de unieke eigenschappen van dit type dakbedekking kunnen zonnepanelen aanzienlijk beter presteren dan op traditionele, donkerdere daken.

 

De voordelen van RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC daken voor zonnepanelen zijn tweeledig:

  1. Verhoogde zonne-energie-absorptie: Een RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking heeft een hoge zonnereflectie, wat betekent dat het zonlicht effectief weerkaatst wordt. Zonnepanelen profiteren hiervan, omdat ze zonne-energie opvangen van zowel direct zonlicht als van de weerkaatste stralen. Dankzij de albedo* van meer dan 0,8 levert een RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking 3 tot 4% meer rendement op dan daken met een lagere zonnereflectie.
  2. Optimale temperatuur voor zonnepanelen: Het is een bekend feit dat zonnepanelen beter presteren bij lagere temperaturen. De ideale temperatuur ligt rond de 25°C. Voor elke graad boven de 25°C neemt de efficiëntie van de zonnepanelen met ongeveer 0,5% af. RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC daken houden de temperatuur rond de zonnepanelen laag, waardoor ze optimaal kunnen presteren.

Door te kiezen voor een RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking in combinatie met zonnepanelen, maak je een energiezuinige en duurzame keuze voor je gebouw. Deze combinatie maximaliseert niet alleen het rendement van je zonnepanelen, maar draagt ook bij aan een betere energie-efficiëntie en vermindert de ecologische voetafdruk van je gebouw. Een win-win situatie voor zowel jou als het milieu!

 

Conclusie

Als je voor de RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking kiest, kies je voor een dakbedekking die bijdraagt aan een betere wereld. Het biedt tal van voordelen, zoals energiebesparing, verhoogd rendement van zonnepanelen, esthetische aantrekkingskracht, veiligheid en gebruiksgemak. Met deze dakbedekking investeer je in een duurzame en milieuvriendelijke oplossing die niet alleen goed is voor je gebouw, maar ook voor de wereld om je heen.

 

* De SRI-waarde (Solar Reflectance Index) is een maat voor het reflecterend en warmte-uitstralend vermogen van een oppervlak, wat invloed heeft op energie-efficiëntie. Materialen met een hoge SRI-waarde zorgen voor lagere oppervlaktetemperaturen, wat bijdraagt aan een verminderd stedelijk hitte-eiland effect en efficiëntere zonnepanelen.

** Albedo is een maat voor de reflectiviteit van een oppervlak en geeft aan hoeveel zonlicht wordt weerkaatst in verhouding tot de totale hoeveelheid zonlicht die erop valt. Het wordt uitgedrukt als een percentage of een fractie tussen 0 en 1. Lichte kleuren hebben een hoger albedo en reflecteren meer zonlicht dan donkere kleuren. Een wit dak, zoals de RENOLIT ALKORPLAN Bright witte PVC dakbedekking, reflecteert effectief zonlicht, wat resulteert in een koeler dak en verbeterde energie-efficiëntie.
 
 

Downloads

Gerelateerde producten

Alkor contactlijm 81040 10kg
Alkor contactlijm 81040 10kg
3-5 werkdagen levertijd
€ 196,48 € 162,38 Special Price € 170,55 € 140,95
Afbeelding van een zak met drukverdeel plaatjes voor het mechanisch bevestigen van dakbedekking zoals Resitrix MB en Icopal Universal. Dakmaterialen.com - Ieder duurzaam dak binnen handbereik
Eurofast DVP 500ST 80*40*1.0N
Direct leverbaar
€ 130,27 € 107,66 Special Price € 113,07 € 93,45
Afbeelding van een emmer met dakparkers voor een stalen dakbeschot van het merk Eurofast. Het is voor het bevestigen van Isolatie op platte daken. Ook toepasbaar op houten dakbeschot.  Dakmaterialen.com - Ieder duurzaam dak binnen handbereik.
Eurofast EDS-S - Dakparker Staal - 4.8 mm Dik - PH2 - S-punt- 40mm t/m 220mm
Direct leverbaar
vanaf € 48,18 € 39,82 Regular Price € 55,51
Leister Fohn Triac ST 230V/1600W HL
Leister Fohn Triac ST 230V/1600W HL
Direct leverbaar
€ 483,94 € 399,95 Special Price € 477,95 € 395,00
WhatsApp us now!
Search engine powered by ElasticSuite