RESITRIX ZS Zelfklevende EPDM stroken

Direct leverbaar
Staffelkorting
2000+ artikelen Uit eigen voorraad
Bezorging in Nederland en ook België natuurlijk
Pros and Cons
 • Lange levensduur (50+ jaar)
 • Ideaal voor dakgoten
 • Verouderings- en UV-bestendig
 • Verschillende breedtes
 • Vereist technische kennis
Specificaties
DakbedekkingResitrix Zelfklevende Stroken
Verkoophoeveelheid1
MerkResitrix
KleurZwart
Levensduur>40 jaar
ToepassingPlat dak, Dakgoot, Gevel
Productomschrijving

Ontdek de Kracht van Vernieuwing: Resitrix ZS - De duurzame Oplossing voor Jouw Dakgoot en gevel

 

Verandering is de enige constante in de wereld van de bouw en renovatie. Terwijl sommige producten verdwijnen, worden anderen geboren om hun plaats in te nemen, vaak met verbeterde functionaliteit en kwaliteit. De Resitrix ZS zelfklevende stroken vormen zo'n product, geboren uit de noodzaak om een waardige vervanger te bieden voor de Resistit ESK, die sinds 2019 niet meer leverbaar is. Hier bij Dakmaterialen.com hebben we deze innovatie omarmd en bieden we jou de Resitrix ZS als de perfecte oplossing voor jouw dakwerkzaamheden.

 

De Magie van Resitrix ZS: Meer dan zomaar een vervanger

De Resitrix ZS zelfklevende stroken zijn niet zomaar een vervanger van Resistit ESK, ze zijn een verbetering. Vergelijkbaar met de Resitrix SK-W, maar met het voordeel dat ze verkrijgbaar zijn in een scala aan breedtes. Met maten variërend van 100 tot 750 mm, zit er zeker een formaat bij dat perfect aansluit bij jouw project, of je nu werkt aan een dakgootrenovatie of een gloednieuw bouwwerk.

 

Het Beste van EPDM Technologie in Jouw Handen

Resitrix ZS is een zelfklevende gewapende EPDM (rubber) strook van 2,5 mm dik. Dit materiaal is gemaakt van hoogwaardig, glaskoord gewapend EPDM, waaraan aan de onderzijde een zelfklevende laag is aangebracht, voorzien van een beschermfolie. Met een standaard lengte van 10 meter per rol, biedt Resitrix ZS de flexibiliteit en duurzaamheid die jij nodig hebt voor jouw projecten.

 

Waarom Resitrix ZS? Voordelen Die Echt Tellen

 • De Resitrix ZS zelfklevende stroken bieden tal van voordelen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor jouw volgende project:
 • Levensduurverwachting EPDM van minstens 50 jaar: Een investering die jarenlang blijft renderen.
 • Verouderingsbestendig, bestand tegen U.V.- en I.R. straling: Biedt weerstand tegen de elementen voor langdurige bescherming.
 • Hoge bestendigheid tegen biologische organismen en chemicaliën: Betrouwbare bescherming tegen diverse bedreigingen.
 • Brandclassificatie volgens EN 13501-1 Euroklasse E: Voor jouw gemoedsrust.
 • Temperatuursbestendig van ca. -35°C tot +100°C: Blijft presteren, ongeacht het weer.
 • Blijvend elastisch: Voor een duurzame afdichting die zich aanpast aan jouw behoeften.
 • Alle naden en details zijn thermisch te lassen: Voor een veilige en betrouwbare afwerking.

 

Toepassingen: Vertrouw op de veelzijdigheid van Resitrix ZS

Resitrix ZS is bij uitstek geschikt als afdichting van gevels daar waar vocht of regen binnen kan dringen. Of je nu werkt aan kozijnen, dorpels, gevelelementen, funderingen of kelderwanden, deze zelfklevende stroken bieden een robuuste en betrouwbare oplossing. Dankzij hun superieure prestaties zijn ze ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Bovendien zijn ze voor gevelindustrie en timmerfabriek het product bij uitstek als indekstrook en alternatief voor lood.

 

Ervaar de Eenvoud van Toepassing

De verwerking van Resitrix ZS is conform Carlisle Construction Materials verwerkingsrichtlijnen. Het aanbrengen ervan is net zo eenvoudig als het verwijderen van de beschermfolie en het positioneren van de strook op de gewenste plek. Eenmaal op zijn plaats, hecht de Resitrix ZS zich stevig vast, voor een langdurige, betrouwbare afdichting. Hier geven een korte uitleg:

 

Verwerken van Resitrix ZS in de dakgoot: Jouw Stap-voor-Stap Gids

Resitrix ZS is ontworpen voor eenvoudige verwerking, zodat je de klus snel en efficiënt kunt klaren. Hier is een handige gids voor het verwerken van Resitrix ZS in zowel renovatie- als nieuwbouwsituaties:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: Zorg ervoor dat het oppervlak waar je de Resitrix ZS wilt aanbrengen, schoon, droog en stofvrij is. Voor renovatie van dakgoten, borstel je eerst het bestaande zink met een staalborstel en verwijder je vervolgens de huidige HWA. Voor nieuwbouw, je begint met een schone lei, dus deze stap is niet nodig.
 2. Ontvetten: Gebruik G500 Thinner en een doek om het oppervlak te ontvetten. Dit zorgt voor de best mogelijke hechting van de Resitrix ZS
 3. Toepassing van Primer: Breng een laag FG 35 hechtprimer aan met een vachtroller. Dit zal de hechting van de Resitrix ZS aan het oppervlak verbeteren. Let op: Geen primer aanbrengen op de plaatsen waar je de EPDM gaat föhnen (zoals bovenop de kraal).
 4. Voorbereiden van de Resitrix ZS: Snijd de folie aan de achterkant van de Resitrix ZS in stroken om het aanbrengen te vergemakkelijken. Leg het vervolgens in de goot en zorg ervoor dat het goed ligt.
 5. Aanbrengen van de Resitrix ZS: Begin met het wegtrekken van de voorste strook van de zelfklevende laag. Rol de Resitrix ZS geleidelijk naar beneden in de goot, werkend vanuit het midden naar de randen toe.
 6. Verhitten van de randen: Nu je de Resitrix ZS hebt aangebracht, is het tijd om de randen en andere details af te werken met een hete lucht föhn. Dit zorgt voor een strakke afwerking en een betere afdichting.
 7. Afwerking: Afhankelijk van je project, wil je misschien de goot afwerken met een zinken deklijst, daktrim of afdekkap om een esthetisch aantrekkelijke goot te creëren. Dit is vooral bij nieuwbouw van toepassing.
 8. Onthoud dat deze gids een algemene benadering is en dat elk project uniek is. Aanpassingen kunnen nodig zijn, afhankelijk van de specifieke vereisten van jouw project. De technische ondersteuning van Dakmaterialen.com staat altijd klaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen die je tijdens de verwerking van Resitrix ZS tegenkomt.

 

Conclusie: Jouw Projecten verdienen de Best Mogelijke Materiaalkeuze

Of je nu een professional bent in de bouw- of renovatiesector, of een ambitieuze doe-het-zelver, het kiezen van het juiste materiaal kan een wereld van verschil maken voor jouw projecten. De Resitrix ZS zelfklevende stroken bieden jou niet alleen een waardige vervanger voor de niet langer beschikbare Resistit ESK, maar ook een kwaliteitsvolle, duurzame en betrouwbare oplossing voor jouw dakwerkzaamheden.

Kies voor Resitrix ZS, kies voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en eenvoud. Neem vandaag nog contact op met Dakmaterialen.com en laat ons jou helpen jouw projecten tot een succes te maken met de kracht van Resitrix ZS.

Downloads

Gerelateerde producten

Een wit blik G500 reiniger op een witte achtergrond. Het blik is voorzien van een sticker met de tekst "G500 Reiniger". De tekst "Ontvetten en reinigen van licht vervuilde ondergronden en gereedschappen" staat boven de afbeelding. Er is een waarschuwingss
G500 Dak en Gereedschap reiniger
Direct leverbaar
vanaf € 18,84 € 15,57 Regular Price € 21,70
Een afbeelding van een kunststof Resitrix HWA. De kunststof buis is voorzien van een Resitrix SK-W manchet. Deze hemelwaterafvoer is uitermate geschikt voor een dakgoot van Resitrix EPDM. Zowel nieuwbouw als voor renovatie. Dakmaterialen.com - Ieder duurz
Kunststof HWA met Prefab Resitrix manchet
Direct leverbaar
vanaf € 34,71 € 28,69 Regular Price € 39,99
Afbeelding van FG 35 Hechtprimer voor gebruik in combinatie met zelfklevende RESITRIX® dakbanen en ALUTRIX® dampremmende banen op diverse ondergronden.
FG 35 hechtprimer t.b.v. Resitrix
Direct leverbaar
vanaf € 26,11 € 21,58 Regular Price € 30,08

Wellicht ook iets voor jou

Resitrix SK-W Full Bond Nieuwe wikkel New Look. Carlisle construction materials Resitrix. Dakmaterialen.com
RESITRIX SK W Full Bond 1,0 x 10,00 m
Direct leverbaar
vanaf € 47,72 € 39,44 Special Price € 33,40 € 25,63 vanaf € 31,02
Leister Fohn Triac ST 230V HL
Leister Fohn Triac ST 230V HL
Direct leverbaar
€ 770,12 € 636,46 Special Price € 477,95 € 395,00
Afbeelding van 6 easy stick rollen in verschillende maten, deze zijn op maat bestelbaar. Hertalan Easy Stick heeft een zelfklevende butyllaag, daardoor is het ideaal voor gootwerk.
HERTALAN® EASY STICK GS EPDM STROKEN 20.00 mtr
Direct leverbaar
vanaf € 56,13 € 46,39 Regular Price € 66,04
WhatsApp us now!