RESITRIX SK W Full Bond 1,0 x 10,00 m

Direct leverbaar
Je betaalt per m²
Staffelkorting
2000+ artikelen Uit eigen voorraad
Bezorging in Nederland en ook België natuurlijk
Pros and Cons
 • Hoge duurzaamheid
 • Hoogwaardige EPDM
 • Uniek product
 • Wortel doorgroei bestendig
 • Hete lucht föhn nodig
Specificaties
Verkoophoeveelheid10
Eenheid
MerkResitrix
SoortToplaag dakbedekking
MateriaalResitrix EPDM SK-W Full Bond
KleurZwart
Levensduur>40 jaar
Afmetingen1,00 x 10,00 m
VerwerkingFohnen
ToepassingPlat dak, Dakgoot
DakbedekkingResitrix SK-W Full Bond
Productomschrijving

Resitrix SK-W Full Bond

De Ultieme Wortelwerende EPDM Dakbaan voor Duurzame en Veilige Dakbegroeiing

 

Bij Dakmaterialen.com zijn we toegewijd aan het leveren van topkwaliteit dakoplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften van dakprofessionals, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. De Resitrix SK-W Full Bond EPDM dakbaan staat symbool voor deze belofte. Deze unieke dakbaan combineert de robuustheid van een ingevulkaniseerde glasdraad-wapening met het gebruiksgemak van een zelfklevende SBS-bitumen onderlaag, waardoor een betrouwbare en langdurige dakafdichting wordt gegarandeerd zonder het risico van open vuur tijdens de installatie.

 

Kenmerken en Eigenschappen:

 • Levensduur: Met een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar, ondersteund door SKZ-certificering, is de Resitrix SK-W Full Bond een investering in de toekomst van jouw dak.
 • Weer- en UV-bestendigheid: De natuurlijke weerstand tegen ozon en UV-straling zorgt ervoor dat deze dakbaan zelfs onder de meest extreme omstandigheden niet aan kwaliteit inboet.
 • Flexibiliteit en Elasticiteit: Een indrukwekkende elasticiteit van meer dan 500% betekent dat de Resitrix SK-W Full Bond zich moeiteloos aanpast aan temperatuurschommelingen en bouwbewegingen, waardoor scheuren en breuken worden voorkomen.
 • Chemische Bestendigheid: De hoge chemische bestendigheid maakt het een veilige keuze voor complexe daklandschappen waar blootstelling aan oliën, zuren en andere chemische stoffen mogelijk is.
 • Veiligheid en Milieuvriendelijkheid: De afwezigheid van weekmakers en de mogelijkheid om te installeren zonder open vuur maken de Resitrix SK-W Full Bond een veilige en milieubewuste keuze.

 

Toepassingen:

 • Groene Daken: De wortelwerende eigenschappen maken het een ideale keuze voor daktuinen en andere vormen van dakbegroeiing. Deze dakbaan waarborgt de ongeschonden staat van de EPDM dakbedekking door penetratie van wortels effectief te voorkomen
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor een breed scala aan ondergronden, waaronder hout, beton, staal en isolatiematerialen, met een speciale aanbeveling voor PIR isolatie.
 • All-Weather Verwerking: De Resitrix SK-W Full Bond blijft flexibel en verwerkbaar tot temperaturen van ongeveer -10°C, wat zorgt voor een brede inzetbaarheid in verschillende klimaten en seizoenen.

 

Wat heb ik nodig voor verwerking van Resitrix SK-W Full Bond?

Voor een nauwkeurige en veilige installatie van Resitrix SK-W Full Bond zijn de volgende gereedschappen essentieel:
 

 • Hete Luchtfohn: Een kwalitatieve fohn zoals de Triac S van Leister, ideaal voor het lassen van de EPDM dakbaan.
 • Stanleymes: Een recht mes is cruciaal voor het nauwkeurig snijden van de folie aan de achterzijde van de EPDM. Het is aan te raden om de folie in banen te snijden en geleidelijk te verwijderen, om te voorkomen dat de dakbaan aan elkaar plakt.
 • Dakdekkersschaar: Voor het op maat knippen van de dakbaan. TIP:Maak ook ronde kantjes aan alle hoeken die zichtbaar zijn.
 • Siliconen Aandrukroller en Messingroller: Voor nauwkeurige en efficiënte bevestiging van de dakbaan.
 • Zachte Bezem: Voor het gelijkmatig aandrukken van de banen.
 • Veiligheidshandschoenen: Bescherming tegen spetters van warme bitumen en hitte tijdens het föhnen en strijken over de materialen.
   

Naast het gereedschap zijn de volgende accessoires nodig voor een complete en professionele installatie:
 

 • FG 35 Hechtprimer: Essentieel voor de voorbereiding van de ondergrond, verkrijgbaar in spuitbussen of als onderdeel van een drukvat spuitsysteem (DSS).
 • Prefab Hemelwaterafvoeren: Onderuitlopen en kiezelbakken voorzien van een Resitrix SK-W manchet voor een effectieve waterafvoer.
 • Prefab Dakdoorvoeren en kabeldoorvoerenVan merken zoals ANJO en SUSTA-Vent® voor een waterdichte en esthetische afwerking. 
 • Tongen en Nieren: Voor het waterdicht en visueel aantrekkelijk afwerken van details.

 

Verwerking:

 1. Primer spuiten of rollen: Begin met een zorgvuldige toepassing van FG 35 hechtprimer, die zowel met een roller als met een spuit kan worden aangebracht, afhankelijk van uw voorkeur en de specifieke projectvereisten.
 2. Uitrollen en Positioneren: Rol de dakbaan zorgvuldig uit en positioneer deze nauwkeurig voordat u de beschermfolie verwijdert.
 3. Aandrukken: Gebruik een zachte bezem om de dakbaan aan te drukken en zorg voor een naadloze en gladde afwerking.
 4. Lassen: De banen worden met een heteluchtfohn aan elkaar gelast, waarbij de gesmolten bitumen zorgt voor een sterke en waterdichte verbinding.

 

Extra Tips en Tricks:

 • Detailafwerking: Voor een verhoogde kwaliteit en efficiëntie, kies voor onze prefab producten zoals kiezelbakken en dakdoorvoeren, die al zijn voorzien van een Resitrix SK-W manchet.
 • Goede Naadafwerking: Zorg dat er een kleine 'rups' van gesmolten glimmende bitumen uit de naad komt om zeker te zijn van een waterdichte afsluiting.
 • Strakker Dakvlak: Gebruik Resitrix SK-P Partial Bond in het dakvlak voor een strakker dak, het hele jaar door. Door de betere dampdrukverdeling en partiele verkleving is er minder kans op plooien en bulten.

 

Conclusie:

Resitrix SK-W Full Bond is meer dan een dakbaan; het is een belofte van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid voor jouw dakprojecten. Met zijn superieure eigenschappen en eenvoudige verwerking is het de ideale keuze voor professionals die waarde hechten aan langdurige bescherming en milieuvriendelijke oplossingen.

 

Ontdek de Revolutie: De 30-Jarige Reis van RESITRIX EPDM

Ben je benieuwd naar de revolutionaire ontwikkelingen in de wereld van dakbedekking? Duik dieper in het verhaal achter één van de meest baanbrekende materialen in de sector. Lees nu onze nieuwste blog over RESITRIX EPDM en ontdek de reis van "30 JAAR DAKINNOVATIE". Hierin onthullen we het opmerkelijke traject van Resitrix, van zijn bescheiden begin tot zijn onmisbare plek in de moderne daktechnologie. Mis het niet!

 

Downloads

Gerelateerde producten

Resitrix SK-W Full Bond - EPDM Dakbedekking - rand/detail stroken - dikte 2,5 mm
Resitrix SK-W Full Bond - EPDM Dakbedekking - rand/detail stroken - dikte 2,5 mm
Direct leverbaar
vanaf € 98,41 € 81,33 Regular Price € 123,01
Afbeelding van een prefab kiezelbak voorzien van een Resitrix SK-W Full Bond manchet. De kiezelbak met een hoek van 90 graden is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is ontworpen om snel, veilig en kwalitatief hoogwaardig geïnstalleerd te worden. De manch
Aluminium HWA - Prefab Kiezelbak - Resitrix SK-W Full Bond - Lasbare EPDM
Direct leverbaar
vanaf € 55,19 € 45,61 Regular Price € 63,59
Een foto van een crème kleurig drukvat van 14,4 kg met de tekst ' FG 35 hechtprimer' op het etiket. Het drukvat van 14,4 kg van spuitbare FG 35 hechtprimer is een handige en efficiënte manier om de primer aan te brengen op diverse ondergronden voor een be
FG35 - Spuitbare Hechtprimer - Spuitbus of Drukvat - Zwart
Direct leverbaar
vanaf € 30,31 € 25,05 Regular Price € 34,92
Afbeelding van een blik FG 35 hechtprimer. Hechtprimer voor zelfklevende producten van Resitrix en Alutrix zoals de SK-W, SK-P en ZS (zelfklevende stroken) Aan te brengen met een roller of kwast.
FG 35 - Hechtprimer - In Blik - Voor Resitrix - Rollen - Zwart
Direct leverbaar
vanaf € 22,23 € 18,37 Regular Price € 25,60
Afbeelding toont 2 Ecoflox Prefab Aluminium HWA's, een staande en een liggende. Beide zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en voorzien van een bevestigingsflens en Resitrix SK-W manchet. De HWA's zijn geschikt voor gebruik op platte daken en dakgoten a
Aluminium HWA - Middenonder (MO) - met bevestigingsflens - Resitrix SK-W - Lasbare EPDM
Direct leverbaar
vanaf € 43,49 € 35,94 Regular Price € 50,09

Wellicht ook iets voor jou

Afbeelding van een liggende rol Resitrix SK-P Partial Bond. De beste rol voor een strak dakvlak van Resitrix. Dakmaterialen.com - Ieder duurzaam dak binnen handbereik.
RESITRIX SK P Partial Bond 1,0 x 10,00 m
Direct leverbaar
vanaf € 44,17 € 36,50 Special Price € 35,33 € 26,28 vanaf € 31,80
WhatsApp us now!
Search engine powered by ElasticSuite